Stor byggkoncern stäms på 151 miljoner kronor för förseningar och brister

Enligt Hem&Hyra stämmer kommunala hyresvärden Upplands-Brohus byggkoncernen på totalt 151 miljoner kronor efter att byggnation av 178 hyresrätter försenats och brister upptäckts. Enligt tidningen försenades inflyttningen med över ett år på grund av byggfusk.

”Om man beställer en Mercedes och så åker man till bilfirman och så står det en Skoda där. Då blir man besviken. Vi har inte fått det vi beställt”, säger Upplands-Brohus VD Ann Hermansson Alm till tidningen Hem&Hyra.

Hela projektet omfattar 230 miljoner kronor samt tilläggsarbeten på flera miljoner enligt tidningen. Vid slutbesiktningen hade byggkoncernen inte installerat vitvaror i lägenheternas kök, de nyinstallerade diskbänkarna var repiga, en billigare variant av klinker hade använts och billigare modell av WC-stolar hade satts in. Skador på väggar samt sprickor på stödmurar upptäcktes vid slutbesiktningen och inglasning av balkonger hade ej gjorts.

”En del går inte att göra något åt. Man har lagt in ett billigare parkettgolv. Men vi vill inte betala för det dyrare då. Vi anser att vi har rätt till ekonomisk kompensation för det”, säger Ann Hermansson Alm till tidningen Hem&Hyra.


Publicerad av Sussie Illum den 2020-09-14Fair Play Bygg är ett projekt som ägs till hälften var av
Stockholms Byggmästareförening och Byggnads Stockholm-Gotland

sbf.pngbyggnads.png