Ny bok om arbetslivskriminalitet

Boken Vi, Skuggorna, av författaren och journalisten Elinor Torp, handlar om skuggsamhället och den svarta arbetsmarknaden i Sverige. I boken berättar bland annat byggnadsarbetare om hur det är att arbeta svart i Sverige.

I en ny bok av författaren och journalisten Elinor Torp beskrivs den laglösa arbetsmarknad som de flesta svartarbetare hamnar i när de kommer till Sverige. Arbetskraften är nämligen nästan alltid utländsk. I sin nya bok ”Vi, Skuggorna Ett Sverige du inte känner till” möter Elinor Torp människor som arbetat Svart i Sverige. I boken får läsaren träffa Aura som arbetat svart i ett kök för 2000 kronor i månaden, byggnadsarbetaren Wilder som bodde i sin chefs garage i över fyra år, ”Jag var inte ens en hund i chefens ögon. Jag var skräp.”, berättar han i boken och den mongoliska byggnadsarbetaren som var nära på att dö efter ett fall från ett tak.

– Skuggsamhället har de senaste fem-sex åren vuxit sig enormt stort. Byggboomen har lett till att det har vällt in arbetslivskriminella företag som mjölkar staten på upphandlingsmiljarder och använder sig av bekväm och billig arbetskraft, säger Elinor Torp i en intervju om sin bok i Expressen.

I boken intervjuas även myndighetsföreträdare för exempelvis Arbetsmiljöverket om den misär de ser i sin myndighetsutövning. Även Fair Play Byggs arbete nämns i boken.

 


Publicerad av Peter Leander den 2019-11-4Fair Play Bygg är ett projekt som ägs till hälften var av
Stockholms Byggmästareförening och Byggnads Stockholm-Gotland

sbf.pngbyggnads.png