Multikriminellt byggföretag överlämnat till myndigheterna

Fair Play Bygg har lämnat över ett ärende till myndigheterna om ett byggföretag i södra Stockholm som utnyttjar arbetare från tredjeland. Företaget har även svartanställda med låga löner.

Det var en före detta anställd i det utpekade bolaget som kontaktade Fair Play Bygg med informationen. Personen, som hade arbetat i bolaget som byggnadsarbetare, berättade att denne fick betala tillbaka en betydande del av sin lön, mellan 5-6000 kronor i månaden, till ägaren. Personen, som har tillfälligt arbetstillstånd i Sverige, berättade att ägaren till företaget först ville ha pengarna kontant.

-Sen ville ägaren att jag skulle swisha pengarna eftersom det gick snabbare. Så fort jag fick in lönen på kontot swishade jag dem vidare till min chef.

Fair Play Byggs uppgiftslämnare berättar att ägaren till byggföretaget delvis använde pengarna till att betala kontanta löner till svartarbetare i bolaget. Enligt den föredetta anställda i företaget arbetar det mellan 15 och 20 personer i företaget. Fem av dem har arbetstillstånd och resten får svart lön. 

Enligt uppgiftslämnaren tvättar ägaren till bolaget pengar genom fastighetsaffärer i utlandet.


Publicerad av Peter Leander den 2020-03-12Fair Play Bygg är ett projekt som ägs till hälften var av
Stockholms Byggmästareförening och Byggnads Stockholm-Gotland

sbf.pngbyggnads.png